Rechtshulp

Er zitten veel juridische haken en ogen aan de huidige arbeidsvoorwaarden van de eerstelijnsfysio’s die niet altijd voldoen aan wet- en regelgeving. Ook als de cao er straks na twintig jaar wel is, komt individuele juridische dienstverlening de fysio’s van pas. Bijvoorbeeld voor hulp bij vragen over de nieuwe cao, om te weten hoe het zit met functiebeschrijving- of waardering, of voor bijstand in complexe situaties.

Voorlopig kun je nog via ledenvoorlichting van KNGF terecht bij de arbeidsjuristen van vakbond FBZ (als je een loondienst compleet lidmaatschap hebt) via ledenvoorlichting@kngf.nl.

In de loop van 2023 wordt de deskundige juridische bijstand van FBZ onderdeel van het lidmaatschap van Fysiovakbond FDV.  Zodra dat het geval is, zie je berichtgeving tegemoet in je mailbox. 

Onderhandelaars van FBZ zijn als adviseur betrokken bij het cao-traject voor de Cao Eerstelijn Fysiotherapie. De arbeidsjuristen kennen de ins en outs van je arbeidsvoorwaarden en rechten dan ook als geen ander.

Het laatste rechtshulp nieuws

Op deze pagina lees je over ervaringen van zorgprofessionals uit de dagelijkse praktijk. Met tips waar je op moet letten. En je treft artikelen aan over nieuwe wetgeving op het gebied van arbeidsrecht.