Aansluiten bij Fysiovakbond FDV?

Je oefent het mooiste vak uit ter wereld en doet je werk met plezier. Je zorgt goed voor anderen, maar zorg je ook voor jezelf? Dat doen wij! Fysiovakbond FDV zorgt voor goede arbeidsvoorwaarden voor fysio’s in de eerstelijn. We bieden juridische ondersteuning bij arbeidsrechtelijke vragen* en als lid kun je stemmen over de Cao Eerstelijn Fysiotherapie.

* vanaf 1 juni 2023

Sluit aan en denk vooral mee

Samen met vele duizenden leden maakt Fysiovakbond FDV zich sterk voor goede arbeidsvoorwaarden voor fysiotherapeuten in de eerstelijn. FDV tekent met Werkgeversorganisatie WVF in januari 2023 het principeakkoord voor de Cao Eerstelijn Fysiotherapie. Met afspraken over een vast salaris, een functiegebouw, pensioenopbouw, en scholing en ontwikkeling. En nog veel meer randvoorwaarden. Zodat jij zeker weet dat je als fysiotherapeut je werk zonder zorgen kan doen.

Fysiovakbond FDV opereert vanaf januari 2023 als zelfstandige vakbond. Dat een nieuwe cao er niet vanzelf komt, is een understatement in de fysiotherapie. Alle inspanningen hebben ertoe geleid dat de FDV-leden in het eerste kwartaal van 2023 hun stem kunnen uitbrengen over de nieuwe Cao Eerstelijn Fysiotherapie.

Hoe lid worden?

Als je in 2022 nog lid was van het KNGF, gaat je lidmaatschap automatisch over naar Fysiovakbond FDV. Hier hoef je niets voor te doen. Eind mei gaan we een bijdrage vragen voor je lidmaatschap. Tot 1 mei kun je kosteloos je lidmaatschap opzeggen. Stuur hiervoor een bericht naar fdv@fysiovakbond.nl.

Gratis kennismakingslidmaatschap

Was je nog geen lid van Fysiovakbond FDV, maar wil je je wel aansluiten? Tot 1 mei 2023 bieden we een gratis kennismakingslidmaatschap aan. 

De voordelen op een rij

Juridische hulp!

Vanaf 1 juni biedt Fysiovakbond FDV je gratis juridische ondersteuning bij arbeidsrechtelijke vragen. Dit doen we via FBZ Rechtshulp. De arbeidsjuristen van FBZ hebben veel ervaring met arbeidsrechtelijke issues in de eerstelijnsfysiotherapie. Superhandig als straks de cao ingaat. Dan ben je verzekerd van deskundig antwoord op al je individuele vragen!

Stemrecht

Jouw stem telt bij een cao-akkoord. Zo kan je aangeven of je je kan vinden in de gemaakte cao-afspraken. Alleen als een meerderheid instemt, zetten we de afspraken om in een daadwerkelijke cao.
Leden hebben immers het laatste woord.

Goed op de hoogte

Goed op de hoogte: deskundige informatie over de ins en outs van je nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Denk mee

Invloed: meedenken (input leveren), meepraten (klankbordgroep) en je mening geven bij ledenraadplegingen.

Trek aan de bel

Je kunt bij Fysiovakbond FDV terecht voor vragen over de cao.

Gratis interessante webinars

Gratis deelname aan interessante webinars en trainingen speciaal voor onze leden, bijvoorbeeld over onderhandelen.

Deskundige vertegenwoordiging

Aan de cao-tafel wordt je vertegenwoordigd door professionele onderhandelaars.

Samen sterk

Samen één krachtige stem in de eerstelijn.

Lidmaatschapskosten Fysiovakbond FDV

Je investeert jouw lidmaatschapsgeld in het verbeteren van jouw arbeidsvoorwaarden.

In onderstaande grafiek laten we je zien waar jouw lidmaatschapsgeld aan wordt besteed.

Van de 95 euro contributie kun je, zodra de Cao Eerstelijn Fysiotherapie ingaat, 35 euro terug vragen bij je werkgever. Het lidmaatschap kost jou dan vijf euro per maand! Daarvoor krijg je alle ledenvoordelen, waaronder juridische ondersteuning bij al jouw arbeidsrechtelijke vragen en stemrecht over de Cao Eerstelijn Fysiotherapie!

Daarnaast kun je je werkgever vragen om het resterende bedrag bruto/netto te laten uitkeren. Je werkgever houdt het bedrag dan van je brutoloon in en jij krijgt het netto uitgekeerd. Je betaalt dan geen loonbelasting over dit bedrag. Netto kost het lidmaatschap van Fysiovakbond FDV dus maar een paar tientjes per jaar!

Dit is een inschatting van de kosten en opbrengsten op basis van de jaarlijkse vergoeding bij 3500 leden. Als er meer leden aansluiten, zal een groter gedeelte van jouw contributie worden ingelegd in de stakingskas. Daarnaast gebruiken we dan extra middelen om onze onderhandelingspositie t.o.v. zorgverzekeraars en werkgevers te verbeteren. Ook kunnen er (bij meer leden) gelden worden gespaard en/of belegd om volgend jaar de lidmaatschapskosten waar mogelijk te verlagen.