Aansluiten bij Fysiovakbond FDV?

Je oefent het mooiste vak uit ter wereld en doet je werk met plezier. Je zorgt goed voor anderen, maar zorg je ook voor jezelf? Fysiovakbond FDV ontzorgt je door goede arbeidsvoorwaarden af te spreken voor fysio’s in de eerstelijn. Als lid heb je recht op juridische ondersteuning bij arbeidsrechtelijke vragen en kan je stemmen over de Cao Eerstelijn Fysiotherapie.

Twijfel je nog? Je kunt je aanmelden voor onze gratis nieuwsbrief.

Sluit aan en denk vooral mee

Samen met vele duizenden leden maakt Fysiovakbond FDV zich sterk voor goede arbeidsvoorwaarden voor fysiotherapeuten in de eerstelijn. FDV sloot met Werkgeversorganisatie WVF in januari 2023 een principeakkoord voor de Cao Eerstelijn Fysiotherapie. Met afspraken over een vast salaris, een functiegebouw, pensioenopbouw, en scholing en ontwikkeling. En nog veel meer randvoorwaarden. Zodat jij zeker weet dat je als fysiotherapeut je werk zonder zorgen kan doen.

Fysiovakbond FDV opereert vanaf februari 2023 als zelfstandige vakbond. Dat een nieuwe cao er niet vanzelf komt, is een understatement in de fysiotherapie. Alle inspanningen hebben ertoe geleid dat de FDV-leden in het voorjaar hun stem kunnen uitbrengen over de nieuwe Cao Eerstelijn Fysiotherapie. 

Hoe lid worden?

Als je in 2022 nog lid was van het KNGF, gaat je lidmaatschap automatisch over naar Fysiovakbond FDV. Hier hoef je niets voor te doen. Eind mei gaan we een bijdrage vragen voor je lidmaatschap. Tot 1 juni kun je kosteloos je lidmaatschap opzeggen. Stuur hiervoor een bericht naar leden@fysiovakbond.nl.

Was je nog geen lid van Fysiovakbond FDV, maar wil je je wel aansluiten?  Dat kan via onderstaande button!

Twijfel je nog? Je kunt je aanmelden voor onze gratis nieuwsbrief.

De voordelen op een rij

Juridische hulp!

Vanaf 1 juni biedt Fysiovakbond FDV je juridische ondersteuning bij arbeidsrechtelijke vragen. Dit is vanaf dan onderdeel van je lidmaatschapspakket, zodat je deskundig geholpen kan worden bij al je arbeidsrechtelijke vragen of issues. 

De arbeidsjuristen van FBZ hebben veel ervaring met arbeidsrechtelijke issues in de eerstelijnsfysiotherapie en kennen jouw arbeidsvoorwaarden en rechten dus als geen ander. Superhandig als straks de cao ingaat. Zo ben je verzekerd van deskundig antwoord op al je individuele vragen. Je kunt vanaf 1 juni 2023 direct contact opnemen met de arbeidsjuristen van FBZ.

Stemrecht

Jouw stem telt bij een cao-akkoord. Zo kan je aangeven of je je kan vinden in de gemaakte cao-afspraken. Alleen als een meerderheid instemt, zetten we de afspraken om in een daadwerkelijke cao.
Leden hebben immers het laatste woord.

Goed op de hoogte

Goed op de hoogte: deskundige informatie over de ins en outs van je nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Denk mee

Invloed: meedenken (input leveren), meepraten (klankbordgroep) en je mening geven bij ledenraadplegingen.

Trek aan de bel

Je kunt bij Fysiovakbond FDV terecht voor vragen over de cao.

Gratis interessante webinars

Gratis deelname aan interessante webinars en trainingen speciaal voor onze leden, bijvoorbeeld over onderhandelen.

Deskundige vertegenwoordiging

Aan de cao-tafel wordt je vertegenwoordigd door professionele onderhandelaars.

Samen sterk

Samen één krachtige stem in de eerstelijn.

Twijfel je nog? Je kunt je aanmelden voor onze gratis nieuwsbrief.

Lidmaatschapskosten Fysiovakbond FDV

Je investeert met je lidmaatschap in het verbeteren van jouw arbeidsvoorwaarden. Ook draag je bij aan het versterken van onze positie als fysio-werknemer.

In onderstaand diagram laten we je zien waar jouw lidmaatschapsgeld aan wordt besteed.

Van de 95 euro contributie kun je, zodra de Cao Eerstelijn Fysiotherapie ingaat, 35 euro terug vragen bij je werkgever. Het lidmaatschap kost jou dan vijf euro per maand! Daarvoor krijg je alle ledenvoordelen, waaronder juridische ondersteuning (je hoeft voor deze hulp dan geen extra verzekering meer af te sluiten) bij al jouw arbeidsrechtelijke vragen en stemrecht over de Cao Eerstelijn Fysiotherapie!

Daarnaast kun je je werkgever vragen om het resterende bedrag bruto/netto te laten uitkeren. Je werkgever houdt het bedrag dan van je brutoloon in en jij krijgt het netto uitgekeerd. Je betaalt dan geen loonbelasting over dit bedrag. Netto kost het lidmaatschap van Fysiovakbond FDV dus maar een paar tientjes per jaar!

Dit is een inschatting van de kosten en opbrengsten op basis van de jaarlijkse vergoeding bij 3500 leden. Als meer leden zich aansluiten, zal een groter gedeelte van jouw contributie worden ingelegd in de stakingskas. Daarnaast gebruiken we dan extra middelen om onze onderhandelingspositie t.o.v. zorgverzekeraars en werkgevers te verbeteren. Ook kunnen er (bij meer leden) gelden worden gespaard en/of belegd om de lidmaatschapskosten op termijn mogelijk te verlagen.

Twijfel je nog? Je kunt je aanmelden voor onze gratis nieuwsbrief.