Aansluiten bij FDV?

Je oefent het mooiste vak uit ter wereld en doet je werk met plezier. Je zorgt goed voor anderen, maar ook voor jezelf? Niemand wil tijdens vakantie wakker liggen of je de huur nog wel kan betalen, door een dip in je inkomen omdat je dan even niet werkt. Of vind je het gewoon dat je na 20 jaar nog steeds hetzelfde salaris krijgt en je pensioenpremie zelf betaalt?

Sluit aan en denk vooral mee

Samen met vele duizenden leden maakt Fysiovakbond FDV zich sterk voor goede arbeidsvoorwaarden voor fysiotherapeuten in de eerstelijn. FDV tekent met Werkgeversorganisatie WVF in januari 2023 het principeakkoord voor de Cao Eerstelijn Fysiotherapie. Met afspraken over een vast salaris, een functiegebouw, pensioenopbouw, en scholing en ontwikkeling. En nog veel meer randvoorwaarden. Zodat jij zeker weet dat je als fysiotherapeut je werk zonder zorgen kan doen.

Fysiovakbond FDV opereert vanaf januari 2023 als zelfstandige vakbond. Dat een nieuwe cao er niet vanzelf komt, is een understatement in de fysiotherapie. Alle inspanningen hebben ertoe geleid dat de FDV-leden in het eerste kwartaal van 2023 hun stem kunnen uitbrengen over de nieuwe Cao Eerstelijn Fysiotherapie.

Hoe lid worden?

Als je in 2022 nog lid was van het KNGF, gaat je lidmaatschap automatisch over naar Fysiovakbond FDV. Hier hoef je niets voor te doen. In het voorjaar komt er een moment waarop je kunt beslissen of je lid wilt blijven.

Gratis kennismakingslidmaatschap

Was je nog geen lid van Fysiovakbond FDV, maar wil je je wel aansluiten? Op dit moment worden de systemen ingericht voor de ledenadministratie van FDV. Meld je alvast aan voor het gratis kennismakingslidmaatschap via onderstaand formulier. Zodra het mogelijk is, ontvang je een bericht waarmee je je gelijk digitaal kunt aanmelden. Nadat je definitief besloten hebt lid te worden, ben je daadwerkelijk lid van FDV en ontvang je een contributiefactuur. De ALV stelt in het voorjaar de contributie vast. 

De voordelen op een rij

Stemrecht

Jouw stem telt bij een cao-akkoord. Zo kan je aangeven of je je kan vinden in de gemaakte cao-afspraken. Alleen als een meerderheid instemt, zetten we de afspraken om in een daadwerkelijke cao.
Leden hebben immers het laatste woord.

Denk mee

Invloed: meedenken (input leveren), meepraten (klankbordgroep) en je mening geven bij ledenraadplegingen.

Goed op de hoogte

Goed op de hoogte: deskundige informatie over de ins en outs van je nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Trek aan de bel

Je kunt bij Fysiovakbond FDV terecht voor vragen over de cao.

Arbeidsrechtelijke issues?

Was je voorheen FDV-lid via het KNGF met het loondienst compleet pakket, dan kun je via ledenvoorlichting@kngf.nl terecht bij FBZ Rechtshulp voor al je arbeidsrechtelijke vragen. In de nabije toekomst gaat Fysiovakbond FDV ook samenwerken met FBZ om ervoor te zorgen dat jij als lid bij ons terecht kan voor al je arbeidsrechtelijke vragen.

Gratis interessante webinars

Gratis deelname aan interessante webinars en trainingen speciaal voor onze leden, bijvoorbeeld over onderhandelen.

Samen sterk

Samen één krachtige stem in de eerstelijn.

Deskundige vertegenwoordiging

Aan de cao-tafel wordt je vertegenwoordigd door professionele onderhandelaars.