Lidmaatschapscontributie Fysiovakbond FDV

31 mrt 2023

Je investeert jouw lidmaatschapsgeld in het verbeteren van jouw arbeidsvoorwaarden.

In onderstaande grafiek laten we je zien waar jouw lidmaatschapsgeld aan wordt besteed.

Van de 95 euro contributie kun je, zodra de Cao Eerstelijn Fysiotherapie ingaat, 35 euro terug vragen bij je werkgever. Het lidmaatschap kost jou dan vijf euro per maand! Daarvoor krijg je alle ledenvoordelen, waaronder juridische ondersteuning bij al jouw arbeidsrechtelijke vragen en stemrecht over de Cao Eerstelijn Fysiotherapie!

Daarnaast kun je je werkgever vragen om het resterende bedrag bruto/netto te laten uitkeren. Je werkgever houdt het bedrag dan van je brutoloon in en jij krijgt het netto uitgekeerd. Je betaalt dan geen loonbelasting over dit bedrag. Netto kost het lidmaatschap van Fysiovakbond FDV dus maar een paar tientjes per jaar!

Dit is een inschatting van de kosten en opbrengsten op basis van de jaarlijkse vergoeding bij 3500 leden. Als er meer leden aansluiten, zal een groter gedeelte van jouw contributie worden ingelegd in de stakingskas. Daarnaast gebruiken we dan extra middelen om onze onderhandelingspositie t.o.v. zorgverzekeraars en werkgevers te verbeteren. Ook kunnen er (bij meer leden) gelden worden gespaard en/of belegd om volgend jaar de lidmaatschapskosten waar mogelijk te verlagen.