Wijziging in je arbeidsovereenkomst? Laat het checken!

28 jan 2022

Een wijziging of toevoeging van je arbeidsovereenkomst kan iets kleins lijken. Je werkgever komt binnen om te vragen of je dat addendum nog eventjes wilt tekenen (een toevoeging aan je arbeidsovereenkomst). Of je krijgt een nieuw contract, omdat je eerste contract afloopt. Of het nu gaat om een geheel nieuw contract of een wijziging, hoe klein ook, het is goed om dit altijd eerst te laten controleren door een jurist.

Mijn werkgever heeft toch zorgvuldig een contract laten opstellen?

Over het algemeen gaan werkgevers inderdaad zorgvuldig te werk in het opstellen van hun contracten. Toch komen er bij FBZ rechtshulp veel vragen binnen van fysiotherapeuten. In je contract staan afspraken waar jij én je werkgever je aan moeten houden. Zolang de relatie tussen jullie goed is, levert dat geen problemen op. Maar als jullie het ergens niet over eens zijn, worden de afspraken in je contract leidend. En dan kunnen er ineens zaken instaan waarvan je dacht ‘dat komt wel goed. Dat regelen we onderling wel’ die problemen opleveren.

Arbeidswetgeving veranderd elk jaar. Oude contracten zijn daarom niet meer up-to-date. Je werkgever kan het dus nodig vinden om een toevoeging (addendum) aan je arbeidsovereenkomst toe te voegen. Of een geheel nieuw contract op te stellen.

 

Waarom mijn contract laten nakijken?

Fysiotherapeuten zijn geen arbeidsjuristen. We zijn experts in bewegen, maar niet in kleine lettertjes en wet- en regelgeving. Het is belangrijk om precies te weten wat je ondertekent en of je contract voldoet aan alle wet- en regelgeving. Daarom is het verstandig om je contract na te laten kijken door een jurist.

Waar laat ik mijn contract checken?

Het mooiste is natuurlijk als je gebruik kunt maken van iets waar je al voor verzekerd bent. Heb je als FDV-lid een KNGF-loondienst compleet pakket? Dan kun je, zonder extra kosten, gebruikmaken van FBZ Rechtshulp. Zij geven juridische ondersteuning bij arbeidsrechtelijke zaken. Neem daarvoor contact op met ledenvoorlichting van KNGF via: ledenvoorlichting@kngf.nl.

Daarnaast kun je ook contact opnemen met je eigen rechtsbijstandverzekering voor een contractcheck.

Het is natuurlijk ook mogelijk om je contract eenmalig na te laten kijken bij een jurist. Er zijn online allerlei aanbieders te vinden die dit, tegen betaling, voor je doen. Als je zoekt op arbeidsovereenkomst laten nakijken of check arbeidsovereenkomst krijg je een heleboel resultaten.