Vakantie: wat zegt de wet hierover?

22 jan 2024

Elk jaar heb je recht op vakantie. Je kunt natuurlijk niet zomaar je spullen pakken en vertrekken. Eerst overleg je met je werkgever wanneer je op vakantie kunt. In principe moet je werkgever toestemming geven voor jouw vakantie, tenzij er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn waardoor de vakantie niet mogelijk is op dat moment. Als je werkgever de vakantie niet goedkeurt, moet hij dit binnen twee weken schriftelijk aangeven. Bovendien heb je dan het recht om je vakantie op een ander moment op te nemen.

Wettelijke vakantiedagen

Je hebt wettelijk gezien elk jaar recht op vier weken vakantie. Het aantal vakantiedagen of -uren is dus viermaal het aantal uur dat je per week werkt. Werk je 40 uur, dan heb je recht op 160 uur vakantie, of 20 werkdagen van 8 uur. Je werkgever is wettelijk verplicht je de ruimte te geven om deze vakantiedagen op te nemen. Wettelijke vakantiedagen vervallen een half jaar na het jaar waarop je ze hebt gekregen. Dus je vakantiedagen van 2023 kun je tot en met juni 2024 opnemen.

enzij je werkgever je niet de mogelijkheid heeft gegeven om deze vakantiedagen op te nemen. Dan blijven je vakantiedagen vijf jaar geldig.

Wettelijke vakantiedagen mag je niet laten uitbetalen, alleen als je contract afloopt of wordt beëindigd.

Bovenwettelijke vakantiedagen

Staat er in je contract dat je recht hebt op meer dan vier weken vakantie? Dan zijn dit bovenwettelijke vakantiedagen. Ook deze vakantiedagen blijven vijf jaar geldig.

Bovenwettelijke vakantiedagen mogen worden uitbetaald, maar werkgever en werknemer mogen elkaar hier niet toe verplichten. Je werkgever mag je dus niet dwingen om deze vakantiedagen te laten uitbetalen.

Ziek tijdens je vakantie?

Als je ziek wordt tijdens je vakantie, tellen deze dagen als ziektedagen. Je mag deze dagen later alsnog opnemen als vakantie. Het moment moet je natuurlijk samen met je werkgever afspreken.

Vakantie en de ziektewet

Ook als je ziek thuis zit, heb je recht op je wettelijke vakantiedagen. Met een gebroken been wil je misschien toch een weekje weg. Je moet deze vakantie wel in overleg met je werkgever afspreken.

Geen vakantieloon bij een “all-in contract”?

Als je gaat werken, is het volgend Europese en Nederlandse overheid belangrijk en dus ook verplicht dat jij vakantie kan nemen. En dat jij tijdens je vakantie je niet zorgen hoeft te maken over je inkomen. De wet verplicht je werkgever om tijdens je vakantie dus gewoon vakantieloon door te betalen. Zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over het betalen van bijvoorbeeld je huur of hypotheek tijdens je vakantie.

Toch lijkt er binnen de fysiotherapie een cultuur te zijn om dit niet te doen. Je krijgt dan een “all-in loon” contract aangeboden, waarvan de werkgever zegt dat dit vakantieloon elke maand wordt verrekend. Een smoesje om jou een lager loon aan te kunnen bieden. Dit mag niet volgens uitspraken van enkele kantonrechters, en van een heleboel vakantieloon-specialisten (voorbeeld hiervan vind je in dit LinkedIn bericht) in Nederland. Zelfs het hoge Europese hof van justitie heeft dit in een uitspraak (het Robinson-Steele arrest) bevestigd. Ook recent was er nog een uitspraak van het hooggerechtshof waarbij drie fysiotherapeuten toegekend kregen van de rechter dat hun vakantiedagen nog moeten worden uitbetaald, zie dit artikel voor meer informatie hierover.

Als jouw werkgever je toch zo’n contract aanbiedt, dan zou je hem of haar hierop kunnen wijzen. Mochten jullie toch ervoor kiezen het contract te ondertekenen, dan loopt je werkgever een enorm risico. Werkgeversvereniging WVF noemt deze situatie het zwaard van Damocles van onze sector.

Iedereen die een all-in loon contract heeft gehad weet dat je minder snel vakantie opneemt, als dat betekent dat je die maand een stuk minder geld op je rekening krijgt. In een sector waar er veel verhalen van overbelaste collega’s te horen zijn, is een all-in contract heel onverstandig. Want vakantie is ervoor om zonder zorgen lekker bij te komen.

Problemen of vragen over je vakantie, all-in loon of andere arbeidsrechtelijke zaken?

Als lid van Fysiovakbond FDV kun je gratis gebruikmaken van juridische ondersteuning bij FBZ Rechtshulp. Je kunt hiervoor een bericht sturen aan rechtshulp@fbz.nl. Zij kunnen ook je contract checken!