Hoe werkt de inschaling voor de salarisschalen?

Je wordt ingeschaald op basis van het aantal jaren dat je werkt. Hierbij begin je met tellen vanaf het moment dat je je BIG-registratie hebt gehaald of het moment dat je staat geregistreerd in het AGB-register.

Heb je een tussenjaar genomen of langere tijd verlof gehad, dan telt deze periode niet mee voor je werkervaring.

Bij het moment van invoering van de cao of overgang van je arbeidsovereenkomst wordt het aantal ervaringsjaren afgerond. Bij zes maanden of minder is dit naar beneden en bij zeven maanden of meer naar boven.

Heb je dus drie jaar en vijf maanden gewerkt als algemeen fysiotherapeut, dan kom je in trede 3 van FT1.

Heb je acht jaar en acht maanden gewerkt als algemeen fysiotherapeut, dan kom je in trede 9 van FT 1.

Heb je (onlangs) een masteropleiding afgerond? Dan telt ook de werkervaring mee die je als algemeen fysiotherapeut hebt opgedaan. Oftewel, je telt nog steeds vanaf het moment dat je je BIG-registratie hebt gehaald. Heb je vijftien jaar gewerkt als algemeen fysiotherapeut en heb je in januari 2023 je masterdiploma gehaald? Dan kom je in 15 van FT2.

Haal je na invoering van de cao je masterdiploma, dan telt je werkervaring dus ook mee en kun je bijvoorbeeld van FT 1 trede 12 de overstap maken naar FT2 trede 14 omdat je 14 jaar werkervaring hebt.

Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding (master/algemeen) en je werkervaring. Indien je op basis van je werkervaring een lager salaris ontvangt dan in de cao is bepaald, dan heb je recht op het salaris dat in de cao-schaal is opgenomen. Ontvang je op basis van je werkervaring een hoger salaris dan in de cao is vermeld, dan geldt dit hogere salaris en wordt er in jouw voordeel (als werknemer) hiervan afgeweken. Je kunt er namelijk niet in salaris op achteruit gaan als je hetzelfde aantal uren blijft werken. De precieze berekening en uitwerking hiervan vind je in het transitiemodel, die we nu nog samen met de werkgevers uitwerken.

Terug naar de FAQ

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 feb 2023