Wat gebeurt zoal achter de schermen bij Fysiovakbond FDV?

23 nov 2023

Sinds het principeakkoord over de Cao Eerstelijn Fysiotherapie is er veel gebeurd. We organiseerden bijeenkomsten, hielden een ledenpeiling, schreven een brief aan de Tweede Kamer, hadden geregeld een gesprek met het bestuur van WVF en we zochten ook contact met verschillende stakeholders. Er is nog geen cao, maar Fysiovakbond FDV zit in de tussentijd zeker niet stil.

Werkgeversvereniging WVF geeft aan op dit moment bezig te zijn met het samenstellen van hun nieuwe klankbordgroep en onderhandelingscommissie. Zodra WVF zover is, gaan we weer in gesprek. Intussen is al wel het eerste contact met het ministerie van VWS gelegd.

Pensioen

Daarnaast zijn we in gesprek met de deelnemersvereniging van pensioenfonds (DPF) over de toekomst van het fysiopensioen in de eerstelijn. Collega Steven vertelt hierover in een interview: “Bij de aankoop van een huis zou ik mijn pensioen moeten inzetten. Toen de financieel adviseur keek naar mijn opbouw vroeg hij of ik soms heel weinig had gewerkt.”

Binnenkort publiceren we ook een e-learning over pensioen en pensioenopbouw. Hierin leggen we ook uit hoe het is geregeld in de eerstelijn en de tweedelijn.