Veel arbeidsrechtelijke vragen van eerstelijnsfysio’s

19 jul 2023

Vanaf juni kunnen de leden van FDV gebruikmaken van de individuele juridische dienstverlening van FBZ. Dit is onderdeel van het lidmaatschapspakket. De leden weten FBZ Rechtshulp goed te vinden, want sindsdien stromen de vragen binnen bij de arbeidsjuristen.

Het betreft de meest uiteenlopende vragen of kwesties. Dit varieert van een verzoek om een (nieuwe) arbeidsovereenkomst te controleren, de vraag om uitsluitsel te geven over een discussie tussen werkgever en werknemer over de juistheid van het loon tijdens een re-integratie tot een verzoek om na te gaan hoe het precies zit met de rechten op ouderschapsverlof in combinatie met een variabel contract. Verder blijven er kwesties binnenkomen waarbij juridisch advies nodig is in verband met het all-in loon.

Ook een vraag?
Je neemt rechtstreeks contact op met rechtshulp@fbz.nl als je een arbeidsrechtelijke vraag of kwestie hebt. Dit is exclusief voor leden van partners van FBZ zoals Fysiovakbond FDV. Het secretariaat checkt bij de ledenadministratie of je lid bent van Fysiovakbond FDV. Daarna wordt je vraag in behandeling genomen. Heb je begeleidende documenten om de casus te beoordelen, stuur die dan gelijk mee. In de regel ontvang je binnen vijf werkdagen een reactie of advies.

Kijk voor meer info of praktijkvoorbeelden op fysiovakbond.nl/rechtshulp