Tariefstijging zorgverzekeraars is goede reden voor een gesprek met je werkgever over je salaris!

4 jan 2024

Fysiovakbond FDV heeft de tarieven voor 2024 voor je op een rijtje gezet. In onderstaande afbeelding zie je de stijgingen uitgewerkt per zorgverzekeraar. Handige informatie voor jou, want hiermee kan je het gesprek aangaan met je werkgever over jouw salaris voor 2024! 

Uitleg berekeningen en tabel 

In onderstaande tabel zie je de ontwikkeling van het tarief van 2022 naar 2024 van de grootste zorgverzekeraars. In de eerste kolom staat de naam van de overeenkomst per zorgverzekeraar. In de tweede tot en met de zesde kolom zie je de bedragen en de procentuele stijging t.o.v. het jaar ervoor. In de laatste rij staat het marktaandeel per zorgverzekeraar. 

Helemaal onderaan staan de belangrijkste getallen: het gemiddelde en het gewogen gemiddelde voor pluspraktijken (hoogste overeenkomst met zorgverzekeraar) en niet-pluspraktijken (basisovereenkomst met zorgverzekeraar). Het gewogen gemiddelde berekent de gemiddelde tariefstijging, waarbij rekening wordt gehouden met het marktaandeel van de zorgverzekeraars. Een stijging van een grote zorgverzekeraar als CZ telt dus zwaarder mee dan een stijging van een kleine zorgverzekeraar zoals ONVZ. 

Kijken we naar deze gewogen gemiddelden, dan zie je dat het tarief voor niet-pluspraktijken gemiddeld 4,71% stijgt en het tarief voor pluspraktijken gemiddeld 6,17% stijgt. 

Hoe ga je het gesprek aan met je werkgever? 

De zorgpremies voor 2024 stijgen. De tarieven voor fysiotherapie stijgen ook. Deze extra gelden zijn niet alleen voor de stijgende energierekening of stijgende huur van je werkgever. Een groot gedeelte is bestemd voor jou als werknemer. 

Dit betekent dus dat jouw loon minimaal mee zou moeten stijgen met de tarieven. Een hogere loonstijging mag natuurlijk ook.  

Kijken we naar deze gewogen gemiddelden, dan zie je dat het tarief voor niet-pluspraktijken gemiddeld 4,71% stijgt en het tarief voor pluspraktijken gemiddeld 6,17% stijgt. 

Een overzicht van arbeidsvoorwaarden waar je over kunt onderhandelen vind je in onze onderhandeltoolkit. Leden kunnen deze vinden op de pagina Extra ledenvoordelen. Niet-leden kunnen deze aanvragen via deze pagina. 

Samen sta je sterk! 

Gewapend met deze informatie kun je natuurlijk alleen naar je werkgever stappen. Maar je kunt ook samen met je collega’s actie ondernemen. Deel deze info dus ook met je collega’s. Je kunt de tariefontwikkeling bijvoorbeeld op de agenda zetten van het praktijkoverleg. Koppel dit dan gelijk aan de eventuele salarisstijging of verbetering van je secundaire arbeidsvoorwaarden!