Statutenwijziging KNGF op ALV 1-2 nodig voor AVV cao!

19 jan 2023

Op 1 februari organiseert KNGF een extra ALV. Hier wordt gestemd over een statutenwijziging. Deze is belangrijk voor de Cao Eerstelijn Fysiotherapie! Breng dus je stem uit. Stemmen kan vanaf 18 januari 2023. Aanmelden kan via de KNGF-website. Er zijn twee mogelijkheden:

Voor fysieke deelname gebruik je deze link. Je wilt dan op locatie aanwezig zijn.

Voor online deelname gebruik je deze link. Je volgt de vergadering dan vanuit huis of je wilt alleen je stem uitbrengen.

Loskoppeling Fysiovakbond FDV en KNGF

Eind december zijn de nieuwe statuten van Fysiovakbond FDV ingegaan. Daarmee zijn we een zelfstandige vereniging geworden. Dit is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van onze vakbond.

Daarnaast is het een belangrijke eis om straks de Cao Eerstelijn Fysiotherapie voor iedere fysiotherapeut in de eerste lijn te laten gelden. De overheid bepaalt of een cao voor iedereen in de sector verplicht is. Een van de eisen is dat de werknemerspartij en de werkgeverspartij volledig onafhankelijk zijn.

Laatste stap: wijziging statuten KNGF

In de statuten van KNGF staat nu nog een koppeling opgenomen tussen het lidmaatschap van Fysiovakbond FDV en KNGF. De laatste stap van de loskoppeling is het schrappen van deze koppeling. 

KNGF organiseert een extra ALV op 1 februari om over dit onderwerp te stemmen. De Cao Eerstelijn Fysiotherapie is namelijk heel dichtbij. Het onderwerp kon niet eerder ter stemming worden gebracht, omdat er extra voorbereiding nodig was. Nu is het zover en kan de laatste stap richting loskoppeling voor Fysiovakbond FDV worden gezet. 

Breng je stem uit!

Je kunt je nu alvast aanmelden voor de ALV met de links bovenaan de pagina. Als je alleen wilt stemmen, meld je dan aan voor de online ALV. Vanaf 18 januari kun je al je stem uitbrengen. Je krijgt hiervoor een aparte stemlink van het KNGF. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om tijdens de vergadering je stem uit te brengen.

Alle stukken kun je inzien op www.kngf.nl/alv.