Rapport Arbeidsvoorwaarden in de eerstelijnsfysiotherapie 2023 gepubliceerd

1 jul 2024

Fysiovakbond FDV heeft een grootschalig onderzoek gedaan onder fysiotherapie-werknemers in de eerstelijn. De resultaten vind je in het rapport Arbeidsvoorwaarden in de eerstelijns fysiotherapie 2023. Op deze pagina vind je ook een handige factsheet met de belangrijkste informatie.

Snel naar:

Informatie voor fysio-werknemers

Informatie voor geïnteresseerden

Uit dit onderzoek blijkt dat er iets goed mis is in de eerstelijns fysiotherapie. Fysio-werknemers werken gemiddeld een halve dag per week onbetaald.  Ze verdienen gemiddeld 35-42% minder dan collega’s in een ziekenhuis of in de ouderenzorg. En 65% van de collega’s overweegt serieus om het vak te verlaten. Als we willen dat de fysiotherapeut om de hoek over vijf jaar nog bestaat, moeten we nu actie ondernemen!

Kamervragen gesteld n.a.v. onderzoeksrapport

Naar aanleiding van ons onderzoeksrapport zijn er kamervragen gesteld door SP-fractieleider Jimmy Dijk. Wij houden jullie op de hoogte over de antwoorden op deze vragen.

Informatie voor fysio-werknemers

Informatie voor geïnteresseerden

Meer weten over de situatie in de eerstelijns fysiotherapie?

De verhalen achter de cijfers uit het rapport lezen?

Snel overzicht krijgen van de belangrijkste informatie?