Nieuwe baan? Laat je arbeidscontract checken!

24 jan 2024

Aan het rondkijken naar een nieuwe baan? Of misschien al een sollicitatiebrief de deur uit gedaan? Of al van plan een nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen? Dat is natuurlijk goed nieuws voor jouw loopbaan. Je krijgt dan natuurlijk ook een arbeidsovereenkomst. Voorkom gedoe achteraf en laat je contract van tevoren checken door een arbeidsjurist. Als lid van Fysiovakbond FDV kan dit zonder extra kosten via rechtshulp@fbz.nl.

Maak een goede start en lees ook onze tips als je bij een nieuwe baan begint:

 1. Heb je succesvol de sollicitatieprocedure doorlopen en wil de werkgever je aannemen? Vraag dan of ze je een schriftelijk voorstel willen doen voor de arbeidsvoorwaarden.

2. Het is raadzaam de inhoud van het voorstel goed door te nemen. Controleer of de mondelinge afspraken correct, duidelijk en volledig in de arbeidsovereenkomst zijn weergegeven.

3. Wees alert op (beperkende) bedingen, zoals proeftijdbeding, concurrentiebeding en relatiebeding. Teken deze nooit zomaar! Meer weten wat wel en niet mag? Kijk dan eens naar onze e-learning over arbeidsvoorwaarden.

4. Het is sowieso verstandig het contract door een jurist te laten checken. Klopt alles wat erin staat en sluiten de afspraken aan op de wet- en regelgeving? Wellicht komen uit de check andere punten naar voren die mogelijk aangepast moeten worden. Zit er nog ergens onderhandelruimte?

Contract-check

Een check kan bijvoorbeeld via jouw rechtsbijstandsverzekering of door een jurist van FBZ Rechtshulp. Als lid van Fysiovakbond FDV ben je hier al voor verzekerd. Je kunt direct contact opnemen met rechtshulp@fbz.nl. De juristen daar hebben veel ervaring met de arbeidsrechtelijke vragen vanuit de eerstelijnsfysiotherapie.