Nabestaandenpensioen referendum DPF: denk mee!

9 mei 2023

Het nabestaandenpensioen bij Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten gaat veranderen. Informatie hierover vind je op deze pagina van SPF. Je kunt hier je stem over uitbrengen in het referendum dat de deelnemersvereniging DPF hiervoor organiseert.

Wat is het nabestaandenpensioen?

Een nabestaandenpensioen is een uitkering die iemand krijgt als zijn partner overlijdt. Dit kan bijvoorbeeld een nabestaandenuitkering zijn of een levensverzekering.

Werkte de partner in loondienst?  Dan heeft de nabestaande meestal recht op een aanvullend nabestaandenpensioen die collectief is geregeld. In dit geval bij SPF.  Dit komt bovenop de nabestaandenuitkering van de Anw.

In onderstaande video zie je een korte uitleg over wat er gaat veranderen.

Je kunt dus tijdens het referendum stemmen over de hoogte van het nabestaandenpensioen. Als de uitkering hoger is, zal ook de premie die alle deelnemers hiervoor inleggen hoger zijn.

Dit is een belangrijke keuze, niet voor jezelf, maar vooral voor je partner als jij overlijdt voordat je met pensioen bent gegaan.

Bepaal mee over je nabestaandenpensioen, en doe mee met het referendum!

Het nabestaandenpensioen gaat voor alle Nederlanders in het nieuwe pensioenstelsel veranderen. Dus ook voor jou als werkende fysiotherapeut. En het mooie is, dat het pensioenfonds en jij samen de invulling van dat nabestaandenpensioen gaan bepalen. De deelnemersvereniging van het Fysiopensioenfonds (DPF) houdt van 12 mei tot en met 30 mei een referendum over de invulling van het nabestaandenpensioen.

Hoe doe je mee?

Alleen leden van de deelnemersvereniging (DPF) bepalen mee hoe de regeling eruit komt te zien. Op 12 mei ontvangen de werkende fysiotherapeuten, die lid zijn van DPF, een uitnodiging om hun stem uit te brengen. Ben je werkzaam als fysiotherapeut én was je op 1 mei 2023 lid van DPF? Houd je mail dan in de gaten en breng gemakkelijk online je stem uit!