Fysiovakbond FDV stopt 5000 euro in stakingskas

2 jan 2024

Een van de taken van Fysiovakbond FDV is het aanleggen en beheren van een stakingskas. Hieruit kun je als lid een vergoeding ontvangen als je aanwezig bent op een door Fysiovakbond FDV georganiseerde staking. Deze vergoeding is een gedeeltelijke compensatie voor je verlies aan inkomsten omdat je tijdens de staking niet kunt werken.

Fysiovakbond FDV begint nu met de aanleg van de stakingskas met 5000 euro. Het kan zijn dat deze gelden komend jaar al worden aangesproken voor een eventuele staking. Als dit niet het geval is, blijft het geld hiervoor gereserveerd. In de loop van de tijd zal de stakingskas natuurlijk steeds verder of opnieuw worden aangevuld.

Op de ALV van 13 februari zal het huishoudelijk reglement worden vastgesteld. Hierin is ook het reglement van de stakingskas opgenomen.