Doe mee met het salarisonderzoek 2023: wat verdient een fysiotherapeut nou echt?

8 mrt 2024

Elke week krijgt Fysiovakbond FDV vragen over arbeidsvoorwaarden. Wat is het gemiddelde salaris voor een algemeen fysio met vijf jaar werkervaring? Hoeveel vakantiedagen is normaal? Hoeveel wachtdagen heeft een fysio?

Allemaal terechte vragen, waar wij nu ook eens een duidelijk antwoord op willen geven. Met de concept cao hebben we natuurlijk afgesproken wat de arbeidsvoorwaarden zouden moeten zijn, maar dat wil niet zeggen dat die nu ook daadwerkelijk zo hoog zijn.

Daarom houdt Fysiovakbond FDV een grootschalig salarisonderzoek onder alle werknemers in de eerstelijn. Zodat jij straks precies weet wat het gemiddelde is bij alle belangrijke arbeidsvoorwaarden.

Door dit onderzoek in te vullen, krijgen jij en al je fysiocollega’s inzicht in de gemiddelde salarissen en arbeidsvoorwaarden in ons vakgebied. Die informatie kun je gebruiken om jouw arbeidsvoorwaarden te vergelijken met alle andere collega’s in Nederland. Bovendien gebruikt Fysiovakbond FDV de resultaten als ondersteuning in de aankomende cao-onderhandelingen. De uiteindelijke resultaten delen we met jou (als je dat graag wilt) en publiceren we volledig anoniem op onze website.

Voor het invullen van de vragenlijst heb je nodig:

• jaaropgave 2023: hier staat de informatie in over je bruto jaarsalaris.
  • arbeidsovereenkomst: voor informatie over vakantiedagen, reiskosten etc.

Je kunt de vragenlijst invullen tot en met 30 april. Dan sluit het onderzoek en analyseren we de resultaten.

Deel dit onderzoek met je collega’s!

Meer data geeft meer inzicht. Met elke fysiowerknemer die het onderzoek invult, krijgen we meer informatie. Daarom willen we dat zoveel mogelijk fysiowerknemers dit onderzoek invullen. Deel het dus ook met je collega’s!