Bob van Ravensberg herkozen als voorzitter Fysiovakbond FDV

7 dec 2022

Tijdens de laatste ALV van de Fysiovakbond op 30 november werd Bob van Ravensberg herkozen als voorzitter. Hiermee begint hij aan zijn derde en laatste termijn als voorzitter.

Met deze verkiezing hebben de leden ingestemd met het voortzetten de ontwikkelingen van de Fysiovakbond. Bob van Ravensberg: “Het is een overweldigend alle positieve reacties van de leden te horen. We zijn de laatste jaren als vereniging belangrijke stappen gemaakt om een serieuze vakbond te worden. Voorbeelden daarvan zijn de ontwikkelingen naar een cao, het loskomen van het KNGF en het inschakelen van professionele ondersteuning.”

De cao is in geen tijden zo dichtbij geweest, aldus Bob. “Bij de volgende alv op 14 december zullen we onze leden natuurlijk inlichten over de laatste cao-ontwikkelingen. Ook zullen we tijdens deze alv stemmen over de nieuwe statuten. Met deze statutenwijziging zorgen we dat we niet meer ‘gekoppeld’ zijn aan het KNGF. Door de loskoppeling kunnen ook niet-KNGF-leden zich bij ons aansluiten. Daarnaast hebben we dan volledige autonomie als vakbond. Hele spannende ontwikkelingen dus!”

“Vanaf de loskoppeling zal Fysiovakbond FDV een heel aantrekkelijk lidmaatschap voor alle eerstelijns fysiotherapeuten aanbieden. Voor een laag bedrag krijg je als lid dan niet alleen stemrecht over de cao, maar ook antwoord op individuele arbeidsrechtelijke vragen of vragen over de cao en juridische ondersteuning. Met zo’n aantrekkelijk lidmaatschap gaan we ervan uit dat elke fysiotherapeut-werknemer binnenkort lid zal worden”