Al bijna 2.000 fysio-collega’s hebben zich aangesloten bij Fysiovakbond FDV!

4 sep 2023

Heb jij ook al berichten langs zien komen van Fysiovakbond FDV over je lidmaatschap? Als je fysio-werknemer bent in loondienst in de eerstelijn, was als KNGF-lid een tijd lang automatisch lid van Fysiovakbond FDV. Beide verenigingen zijn namelijk jarenlang aan elkaar verbonden geweest. Het lidmaatschap van Fysiovakbond FDV zat toen bij je KNGF-lidmaatschap inbegrepen. Sinds dit jaar is dat niet meer het geval.

Loskoppeling KNGF en FDV

Vanaf 1 februari 2023 is Fysiovakbond FDV losgekoppeld van het KNGF. Daarmee zijn ze een zelfstandige vereniging geworden. Dit is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van Fysiovakbond FDV.

Daarnaast is het een belangrijke eis om straks de Cao Eerstelijn Fysiotherapie voor iedere fysiotherapeut in de eerste lijn te laten gelden. De overheid bepaalt of een cao voor iedereen in de sector verplicht is. Dit heet een Algemeen Verbindend Verklaring. Een van de eisen is dat de werknemerspartij en de werkgeverspartij volledig onafhankelijk zijn.

We zijn dichterbij een cao dan we in de laatste twintig jaar zijn geweest. Dit had Fysiovakbond FDV niet kunnen bereiken zonder leden. Dit gaan we ook niet bereiken als Fysiovakbond FDV geen leden heeft in de toekomst. Daarom is het belangrijk dat jij en zoveel mogelijk andere fysio-collega’s lid zijn van Fysiovakbond FDV.

Al bijna 2.000 fysio-collega’s hebben zich aangesloten!

Al bijna 2.000 leden hebben laten weten dat ze lid blijven van Fysiovakbond FDV. Wil jij ook stemrecht en inspraak in de Cao Eerstelijn Fysiotherapie? Zorg dan dat je lid blijft! Je bent dan ook automatisch verzekerd van juridische ondersteuning van de beste arbeidsjuristen op het gebied van de fysiotherapie. Ook ontvang je regelmatig onze nieuwsbrief met handige tips voor jou als fysio-werknemer.

Als je eerder via het KNGF bij ons aangesloten was, maar nog niet hebt gereageerd op de factuur die je van ons kreeg voor het lidmaatschap van FDV, ontvang je eind september een brief op je deurmat.

Je leest hierin over de meerwaarde van het lidmaatschap van FDV. Ook geven we aan waarom het belangrijk is om lid te zijn voor een stevige positie van jou en al je fysiocollega’s.

Geen lid, maar wil je wel lid worden? Klik dan op onderstaande button.